Utbildning för finansiärer

Välkommen till höstens workshop för Reklamombudsmannens finansiärer! Temat är nyheter på reklammarknaden. Just nu sker en rad förändringar som kan få påverkan på reklam inom flera områden. Bli uppdaterad om senaste nytt under en halvdag i Göteborg (15 oktober), Malmö (16 oktober) och Stockholm (17 oktober, fullbokat).

Du får en genomgång av de regler som gäller för reklam, med många exempel från Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON). Du får givetvis även tillfälle att ställa frågor om din egen reklam. Workshopen leds av reklamombudsman Elisabeth Trotzig och jurist Gunilla Welander.

Några exempel på frågor som besvaras:

Lotteri och spelområdet - Vad innebär den nya spelregleringen för tävlingar i reklam? - Kan annonsörer ha lotterier som en del av sin marknadsföring?

Livsmedel - Livsmedelsverket har modifierat sin vägledning om vegetariska livsmedel. Hur påverkar det möjligheten att marknadsföra vegetarisk mat? - Vad gäller för användning av begrepp som "vegansk"? - Går det att marknadsföra alkohol i sociala medier?

Influencermarketing - Vad gäller för reklammarkering när influencers gör reklam? - Har praxis förändrats under de senare åren? - Vad innebär domstolsprövningen av "Kissie-fallet"? - Vad gäller marknadsföring via influencers till barn?

 

Göteborg

Datum och tid: Den 15 oktober, kl. 13-16. Afternoon tea serveras.

Plats: Workspace Flora, The Library, Grönsakstorget 2.

Anmälan: Anmäl dig till [email protected]

 

Malmö

Datum och tid: Den 16 oktober, kl. 09-12. Frukost serveras.

Plats: Media Evolution City, Rundabordsrummet, Stora Varvsgatan 6A.

Anmälan: Anmäl dig till [email protected]

 

Stockholm FULLBOKAT

Datum och tid: Den 17 oktober, kl. 09-12. Frukost serveras.

Plats: Downtown Camper Hotell, Gameroom, Brunkebergstorg 9.

Anmälan: Anmäl dig till [email protected]

 

Utbildningen är kostnadsfri för Reklamombudsmannens finansiärer. Begränsat antal platser. No-show 500 kr. Du kan ta med din reklambyrå eller andra samarbetspartners om du anmäler dem.

Välkommen med din anmälan!

 

 

Företagsanpassad utbildning

Finansiärer har även möjlighet att få en skräddarsydd, företagsanpassad utbildning där RO kommer till företaget för en genomgång av relevanta beslut.

Kontakta [email protected] eller ring 08 662 05 50 vid intresse för mer information.