Utbildning för finansiärer

 

Två gånger om året erbjuds Reklamombudsmannens finansiärer workshops i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vårens workshop 2022 har hållits i mars och gällde ICC:s nya riktlinjer för miljö- och klimatpåståenden. Inbjudningar till höstens workshop kommer att skickas ut efter sommaren.

 

Innehåll i vårens workshop 2022:

• Att undvika greenwashing.Checklistan i ICC:s nya riktlinjer.• Begrepp som klimatpositiv, nettonollutsläpp, hållbar, klimatsmart och fossilfri. Bilders och illustrationers betydelse. Förtydliganden av miljöpåståenden.• Att kunna bevisa miljöpåståenden i reklam.

 

 

 

 

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder våra finansiärer en skräddarsydd utbildning med en genomgång av främst Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.

Utbildningen kan gälla exempelvis miljöpåståenden i reklam, regler för influencer marketing, smygreklam, vilseledande reklam, prisuppgifter, regler för spel och lotterier samt diskrimineringsfrågor. Ni bestämmer innehållet.

Vi kommer ut till er på plats eller så ses vi digitalt. Tjänsten är kostnadsfri för dig som är finansiär. Kontakta oss på mejl [email protected] eller ring 08 662 05 50.