Humor och etik i reklam

Reklamombudsmannen bjuder in till ett tankeväckande och förhoppningsvis roligt seminarium om betydelsen av humor vid den marknadsrättsliga bedömningen.


Innehåll

• Vad är rolig reklam och varför tilltalar den oss?

• Etik i reklam – var går gränsen?

• Hur kan kreativ frihet och etiska överväganden balanseras?

• Vad händer när gränserna överskrids?

• Vilka regler gäller och kan humor mildra ett övertramp?

• Många konkreta exempel från Reklamombudsmannens prövning


Vi ser fram emot en engagerad diskussion kring dessa viktiga frågor och om hur vi kan sträva efter att forma en reklamvärld som är både kreativ och ansvarsfull. Välkommen du som arbetar med reklam på marknadsavdelning, reklambyrå, medieföretag, mediebyrå, influencernätverk och andra som är intresserade.

Datum och tid: 29 maj klockan 15-16:30

Plats: Hos Reklamombudsmannen, Munkbron 11 i Gamla Stan, Stockholm

Kostnad: 800 kronor ex. moms. Utan kostnad för företag som tillhör Reklamombudsmannens finansiärer.

Anmälan: Anmäl dig till [email protected]

Varmt välkommen!


 

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder våra finansiärer en skräddarsydd utbildning med en genomgång av främst Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.

Utbildningen kan gälla exempelvis miljöpåståenden i reklam, regler för influencer marketing, smygreklam, vilseledande reklam, prisuppgifter, regler för spel och lotterier samt diskrimineringsfrågor. Ni bestämmer innehållet.

Vi kommer ut till er på plats eller så ses vi digitalt. Tjänsten är kostnadsfri för dig som är finansiär. Kontakta oss på mejl [email protected] eller ring 08 662 05 50.