Om Reklamombudsmannen 

Stiftelsen Reklamombudsmannen (RO) är näringslivets självreglering som verkar för en hög etisk nivå i reklam. RO prövar om anmäld reklam följer Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation. RO arbetar även proaktivt genom information, utbildning och vägledning inom det marknadsetiska området. RO tar emot över 600 anmälningar mot reklam per år.

 

Vi söker en juriststudent för timanställning

Nu söker vi en juriststudent som vill arbeta extra cirka 20 timmar i veckan med fokus på reklam, marknadsföring och medier. Du får gärna arbeta parallellt som du skriver din uppsats eller gör klart dina studier på deltid. Det är en fördel om du skriver uppsats och/eller läser specialkurser inom det marknads- och/eller medierättsliga området. Du får gärna skriva uppsatsen hos oss och vi hjälper dig om det är möjligt.

 

Arbetet

Arbetet innebär handläggning av ärenden vilket främst består av skriftväxling med anmälare och anmälda företag samt att skriva utkast till beslut. Arbetet innebär även vissa internationella kontakter med övriga organisationer för självreglering av reklam i Europa och världen.  

 

Dina egenskaper

Du vill specialisera dig inom marknads- och medierättens område. Har du intresse för och kunskap om den tekniska utvecklingen inom reklam och medier är det en fördel. Arbetet innebär att du har förståelse för hur reklam exponeras på sociala medier och andra digitala plattformar. Du är ansvarstagande, har lätt för att samarbeta, har gott omdöme och har mycket god kommunikativ förmåga både på svenska och engelska, skriftligt och muntligt. Tjänsten innebär många interna och externa kontakter så det är viktigt att du är social, serviceinriktad och prestigelös.

 

Omfattning

Uppskattningsvis 20 timmar/vecka som kan anpassas efter dina studiebehov. Tillträde efter årsskiftet. Timlön enligt ök. Vi sitter i trevliga lokaler vid Östermalmstorg i Stockholm.

 

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan med personligt brev och CV till [email protected] senast den 10-01-2023.

 

Mer info

Läs mer om RO på reklamombudsmannen.org eller kontakta jurist Gunilla Welander på telefonnummer 08 662 05 50.