Seminarium om matreklam

Reklamombudsmannens tidigare två seminarier om att marknadsföra mat blev snabbt fullbokade, därför erbjuder vi seminariet en gång till: Välkommen den 10 april!

Dagens konsumenter blir alltmer medvetna om livsmedel och ställer större krav på att företagen tar ett socialt ansvar. Förra året kom nära 100 anmälningar rörande livsmedelsreklam till Reklamombudsmannen, fler än för någon annan bransch.

Varför anmäler konsumenter livsmedelsreklam och vad reagerar de på? Vilka regler gäller? Hur prövas reklamen av Reklamombudsmannens opinionsnämnd? Frukostseminariet sker den 10 april, klockan 08.45-10.00. Frukost står uppdukad från klockan 8.45 och seminariet, som hålls av Elisabeth Trotzig, reklamombudsman, och Gunilla Welander, jurist, börjar klockan 09.00.

Frågor som tas upp är bland annat:

VEGETARISK MAT: Vad innebär vegetariskt? Kan ost och ägg ingå? Är det ok att skriva att en maträtt är vegansk? Hur tolkar Reklamombudsmannens opinionsnämnd begrepp som vegetariskt och vego?

DJURHÅLLNING: Kan annonsörer anspela på god djurhållning i sin reklam? Vad tycker konsumenter om denna typ av reklam och hur bedöms den av Reklamombudsmannens opinionsnämnd?

URSPRUNG: Ursprungsmärkning är viktigt för medvetna konsumenter, men kan det bli vilseledande? Vilka krav ska uppfyllas för att reklam som framhåller ett livsmedels ursprung ska leva upp till reglerna?

Anmäl dig till: [email protected] eller svara på detta mejl. Antalet platser är begränsat. Anmälan är bindande.

Var och när: Reklamombudsmannens kansli, Jungfrugatan 10, Stockholm den 10 april klockan 08.45-10.00.

Kostnad: Kostnadfritt för finansiärer, 300 kronor plus moms för övriga.

Varmt välkommen!