Personuppgiftspolicy

När du anmäler reklam

Du kan inte anmäla anonymt men privatpersoners namn återges inte i besluten (länk), annonsören får dock tillgång till ditt namn och får ta del av anmälan men inte din kontaktinformation.

Anmälan registreras och sparas i vårt ärendehanteringssystem, och när du skickar anmälan samtycker du till detta. Dina kontaktuppgifter använder RO för att kontakta dig gällande ditt ärende, exempelvis för att skicka dig beslutet samt meddela dig om annat som kan vara relevant i ärendet. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtyckte och kan kontakta RO och begära att dina personuppgifter ska raderas via [email protected].

 

När du prenumererar på nyhetsbrev

Som mottagare av nyhetsbrevet får du:

- Sammanfattningar av principiellt viktiga beslut fattade av Reklamombudsmannens opinionsnämnd.
- Information om RO:s utbildningar och workshops.
- Spaningar om aktuella ämnen inom marknadsrätt och självreglering.
- Uppdateringar om vad konsumenter reagerar på i reklam.


Den information som RO använder för att skicka ut nyhetsbrevet är din e-postadress. Om du inte längre vill ha nyhetsbrevet kan du avregistrera dig via länken "Avprenumerera" i varje nyhetsbrev.

Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtyckte och kan kontakta RO och begära att dina personuppgifter ska raderas via [email protected].

 

När du är finansiär

Reklamombudsmannens finansiärer (se finansiärer här) får nyhetsbrev, inbjudningar till utbildningar samt annan information som är av intresse för finansiärer. De personuppgifter som RO då använder är din e-post, företaget du arbetar på samt ditt namn.

Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtyckte och kan kontakta RO och begära att dina personuppgifter ska raderas via [email protected]. Observera dock att du då som finansiär inte längre får den informationen som är viktig för finansiärer till Reklamombudsmannen.

 

Personuppgiftsansvarig

Stiftelsen Reklamombudsmannen (”RO”)

Org. nr. 802426-1029

Jungfrugatan 10

114 44 Stockholm

Tel: 08-662 05 50

[email protected]