Pressmeddelande 200121

Ellinor Gyllenstierna till Reklamombudsmannen

Ellinor Gyllenstierna, mångårig medarbetare vid branschorganisationen Musikförläggarna, tillträder i januari en tjänst som jurist vid Reklamombudsmannen.
   – Det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta med reklamjuridik igen, efter att ha jobbat ett stort antal år med framförallt upphovsrätt och musikjuridiska frågor, säger Ellinor Gyllenstierna.

Förutom arbetet som föreningsjurist på Musikförläggarna har Ellinor Gyllenstierna en bakgrund som jurist vid bland annat upphovsrättsorganisationen Bonus Copyright Access, Svenska läromedel (numer Läromedelsföretagen), SAMI (Svenska artisters och musikers intresse­organisation) och Konsultbyrån för Marknadsrätt (numer advokatfirman MarLaw). Ellinor har även drivit egen firma med inriktning på juridisk rådgivning inom reklam- och mediejuridik.

– Ellinor har stor erfarenhet av reklamjuridiska frågor och har arbetat med både rådgivning och utbildning inom området. Vi är väldigt glada att få hälsa Ellinor välkommen till oss på RO, säger Elisabeth Trotzig, reklamombudsman.

Stiftelsen Reklamombudsmannen är näringslivets självreglering som prövar kommersiell reklam riktad mot den svenska marknaden, och vägleder marknadens aktörer enligt Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.