Seminarium om smygreklam

 

Hur ska influencer marketing reklammärkas? Välkommen till Reklamombudsmannens seminarium om ”smygreklam” och reklamidentifiering i sociala medier.

Populära influencers med tusentals följare är de nya reklambärarna och annonsörer ser möjligheterna att nå unga personer via influencers i sociala medier. Många influencers är själva unga och kan ha bristande kunskaper om reglerna som påverkar influencer marketing.

Vilken reklammärkning krävs för influencer marketing? Räcker det med att skriva ”I samarbete med” eller ”Sponsrat inlägg” för att informera om att en influencers inlägg är reklam? Förstår följare när ett inlägg exempelvis är reklam för en samarbetspartners produkter? Ställs samma krav när influencerns marknadsför sina egna varumärken? Vilka regler gäller och vilket ansvar har annonsörer respektive influencers och andra som medverkar till reklaminlägg i sociala medier?

Reklamombudsmannen (RO) berättar om vad du som arbetar med influencer marketing måste tänka på under ett informativt frukostseminarium den 24 januari. Ta del av RO:s och Reklamombudsmannens opinionsnämnds (RON:s) omfattande prövning av ”smygreklam” och få insikt i vad konsumenter reagerar på samt vad som kan leda till att en influencers inlägg fälls av RO eller RON. Du får även tillfälle att ställa frågor och utbyta erfarenheter.

Frukosten står framdukad från kl. 8.00. Seminariet börjar kl. 8.30 och håller på till 10.00.

 
Plats: GT30 Helio, Grev Turegatan 30, Stockholm.
Tid: Kl. 8.00 - 10.00, den 24 januari 2018.
Anmälan: Mejla för- och efternamn, e-post, företag och faktureringsadress till ro@reklamombudsmannen.org.
Pris: 300 kronor, men kostnadsfritt för RO:s finansiärer. (Anmälan är bindande.)


VARMT VÄLKOMMEN!