Seminarium om matreklam

 

Marknadsföra mat - har du koll på reglerna? 

Välkommen till ett frukostseminarium den 20 februari och den 7 mars för dig som marknadsför mat. 

Dagens konsumenter blir alltmer medvetna om kosten och livsmedelsbranschens sociala ansvar. Förra året kom nära 100 anmälningar rörande livsmedelsreklam till Reklamombudsmannen, mer än för någon annan bransch. 

Varför anmäler konsumenter livsmedelsreklam och vad reagerar de på? Få reda på detta och mycket mer på Reklamombudsmannens frukostseminarium den 20 februari (FULLBOKAT) och den 7 mars, klockan 08.30-10.00. Frukost står uppdukad från klockan 8.30 och seminariet, som hålls av Elisabeth Trotzig, reklamombudsman, och Gunilla Welander, jurist, börjar klockan 09.00.

Frågor som tas upp är bland annat:

VEGETARISK MAT: Vad innebär vegetariskt? Kan ost och ägg ingå? Är det ok att skriva att en maträtt är vegansk? Hur tolkar Reklamombudsmannens opinionsnämnd begrepp som vegetariskt och vego?

DJURHÅLLNING: Kan annonsörer anspela på god djurhållning i sin reklam? Vad tycker konsumenter om denna typ av reklam och hur bedöms den av Reklamombudsmannens opinionsnämnd?

URSPRUNG:
 Ursprungsmärkning är viktigt för medvetna konsumenter, men kan det bli vilseledande? Vilka krav ska uppfyllas för att reklam som framhåller ett livsmedels ursprung ska leva upp till reglerna?

 
Anmälan 

Anmäl dig till: ro@reklamombudsmannen.org. Antalet platser är begränsat. Anmälan är bindande.

Var och när: Reklamombudsmannens kansli, Jungfrugatan 10, Stockholm den 20 februari (FULLBOKAT) och 7 mars klockan 08.30-10.00. 

Kostnad:
 Kostnadsfritt för finansiärer, 300 kronor plus moms för övriga. 

Varmt välkommen!