Utbildning för finansiärer

Reklamombudsmannens finansiärer, de företag som är med och finansierar RO, erbjuds en kostnadsfri workshop. Den ges två gånger om året i Stockholm, Göteborg och Malmö. Utbildningarna har dagsaktuella teman men innefattar alltid en genomgång av ICC:s regler, rikligt illustrerat med exempel från RO:s och RON:s verksamhet. Inbjudningar skickas ut till alla finansiärer cirka en månad innan utbildningarna hålls. 

 

 

Exempel på innehåll från utbildningen hösten 2017:


Reklam i sociala medier – har du koll?

Reklamombudsmannen välkomnar finansiärer till höstens workshop med fokus på vad du bör känna till när du gör reklam generellt och specifikt i sociala medier. Vilket ansvar har annonsören influencern och nätverket? Är adlinks reklam som måste reklammarkeras? Hur ska en influencer korrekt reklammarkera ett samarbete? Och när blir reklam vilseledande, diskriminerande eller stötande?

Reklamsamarbeten med influencers, inflytelserika profiler med många följare i sociala medier, ökar. Men vilka regler gäller egentligen, och går reglerna att applicera på dagens sätt att marknadsföra?

Välkommen till Reklamombudsmannens workshop där du får en genomgång i vilka regler som gäller för reklam. reglerna kommer att illustreras med många exempel från Reklamombudsmannens opinionsnämnd. Du får givetvis tillfälle att ställa frågor om din egen reklam.

Andra frågor du får svar på

- När ska reklam reklammarkeras och hur?
- Vad gäller om ett inlägg på sociala medier delvis består av reklam?
- Vilka regler gäller för influencers som gör reklam till barn?
- Vad ska man tänka på när man samarbetar med influencers som är minderåriga?
- Vad gäller om en influencer har tävlingar eller lotterier som ett samarbete med en annonsör?
- Vilka skillnader är det för en annonsör att samarbeta med en influencer jämfört med att samarbeta med en reklambyrå?
- Vad händer om en influencers inlägg blir anmält till RO?
- Kan du säkerställa att dina samarbetspartners har koll på vilka regler som gäller?

 

 

Företagsanpassad utbildning

Finansiärer har även möjlighet att få en skräddarsydd, företagsanpassad utbildning där RO kommer till företaget för en genomgång av relevanta beslut.

Kontakta ro@reklamombudsmannen.org eller ring 08 662 05 50 vid intresse för mer information.